KONCERT V BARVÁCH SEMAFORU POMŮŽE SKOKU DO ŽIVOTA (Hradecký deník)

31.03.2013 22:34

 

Hradec Králové – Koncert v barvách Semaforu se uskuteční 28. dubna v hradeckém Adalbertinu. Projekt herců pražského Divadla Semafor Petra Macháčka a Dáši Zázvůrkové a swingové kapely s názvem Jakub Šafr trio nabídne návštěvníkům charitativního představení nejen nesmrtelné hity autorské dvojice Jiří Šlitr – Jiří Suchý.

 
 
 

Bude totiž také možnost seznámit se s aktivitami královéhradecké obecně prospěšné společnosti Skok do života. Právě jí je totiž určen zisk ze vstupného i peníze utržené během dobročinného bazaru, který se současně s koncertem uskuteční v předsálí.

Staré šlágry

Petr Macháček a Dáša Zázvůrková v doprovodu energické jazzové kapely Jakub Šafr trio připravili pro královéhradecké publikum zážitek v rytmu semaforských šlágrů. Koncert v barvách Semaforu tvoří zejména populární skladby z úspěšných českých muzikálů Dobře placená procházka, Kdyby tisíc klarinetů a  Zločin v šantánu.

Právě první z těchto tří muzikálů spojil umělecké cesty obou protagonistů tohoto projektu. Petr Macháček i Dáša Zázvůrková účinkovali v Dobře placené procházce, kterou před čtyřmi lety na jevišti pražského Národního divadla režíroval Miloš Forman.

Láska a cit k semaforským hitům je tak jednou provždy poznamenala. Návštěvníci se tak mohoutěšit na písničky Tereza, Kolena, Tak abyste to věděla, Nevyplacený blues, V opeře, Pramínek vlasů a mnoho dalších.

Pomozte i vy!

Obecně prospěšná společnost Skok do života poskytuje na území Hradce Králové služby, které umožňují lidem s mentálním postižením získat sebedůvěru, samostatnost a odpovědnost, aby vnímali svůj život jako smysluplný a srovnatelný s životy ostatních lidí. K aktivitám Skoku do života patří například síť bydlení, chráněné dílny, rehabilitace a vytváření pracovních příležitostí. Finanční pomoc pomůže této obecně prospěšné společnosti její projekty nadále rozšiřovat.

Bezpečná síť
Skok do života je obecně 
prospěšná společnost, která pomáhá lidem s mentálním postižením nacvičit a získat 
dovednosti a schopnosti tak, 
aby mohli vést samostatný, 
plnohodnotný život srovnatelný 
s životy ostatních lidí.

Síť chráněného a podporovaného bydlení je určena 
dospělým klientům, kteří se chtějí osamostatnit a žít vlastní nezávislý život.

Skok do života vytváří dlouhodobě udržitelnou, ze sedmdesáti procent finančně nezávislou síťdomů a bytů, která 
nabízí svým uživatelům 
bezpečné a přátelské prostředí, životní perspektivu a především individuálně optimalizovanou podporu: každý uživatel 
má tolik podpory, kolik jí opravdu potřebuje, a to z pohledu dlouhodobého 
i akutního.

 

Autor: Ivana Fričová, Novinky.cz (odkaz na článek zde)