DIVADLO SEMAFOR SE VRACÍ NA VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ (Mimo rámec)

30.11.2011 15:31

To nejlepší z tvorby Suchého a Šlitra přináší Koncert v barvách SeMaForu.

Petr Macháček a Dáša Zázvůrková v doprovodu skvělé kapely Jakub Šafr Trio chystají na den svatého Mikuláše koncert v rytmu semaforských šlágrů. Koncert v barvách SeMaForu je tvořen zejména skladbami z muzikálů Dobře placená procházka, Kdyby tisíc klarinetů a Zločin v šantánu.

Právě prvně jmenovaný muzikál je společným jmenovatelem nejen dvou hlavních protagonistů koncertu, ale také vzácných hostů večera – Jiřího Suchého a Jitky Molavcové. Všichni čtyři účinkovali v Dobře placené procházce na jevišti Národního divadla v Praze pod režijní taktovkou Miloše Formana.

Návštěvníci se mohou těšit na hity jako Tereza, Kolena, Tak abyste to věděla, Nevyplacený blues, V opeře, Pramínek vlasů a mnoho dalších.

Přijměte pozvání na jedinečný večer plný nezapomenutelných písní legendárního Semaforu v podání party mladých lidí. Koncert v barvách SeMaForu se uskuteční 6. prosince 2011 od 19 hodin v pražském Divadle Rokoko. Vstupenky na jedinečnou akci je možné si zakoupit na pokladnách Městských divadel pražských (ABC a Rokoko) nebo prostřednictvím webu www.mestskadivadlaprazska.cz.

Dáša Zázvůrková je zatím známá spíše z působení v Semaforu, ale také z koncertů s pražskými orchestry nebo z jazzové opery Dobře placená procházka a z několika filmových a divadelních inscenací. Společně se svým triem, ve složení František Raba, Pavel Větrovec a Ladislav Malina, vystupuje pravidelně v pražských klubech s repertoárem složeným zejména skladbami z debutového alba „Ať trvají ty nymfy“. Mimo hraní a zpěvu se nově věnuje také moderování. Od nového roku ji budete moci vídat ve staronovém projektu České televize Bílá místa, kde bude společně s varhaníkem Robertem Hugem objevovat zajímavé, ale prakticky neznámé historické skutečnosti. Dále bude účinkovat v cyklu Umění a rytmus. V příštím roce ji čeká také práce na novém albu, na kterém ji bude doprovázet její trio. I přes velmi nabitý profesní program zvládá studium Italianistiky na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Není proto divu, že volný čas nejraději tráví odpočinkem a procházkami se svým psím přítelem.

Herec a zpěvák Petr Macháček má za sebou řadu vystoupení v komorních divadlech jakými jsou Semafor, Divadlo Bez zábradlí, Divadlo Kalich či Divadlo Na Prádle. V roce 2003 se představil, jako Petr Bajza v muzikálu Pavla Trojana Bylo nás pět v divadle Laterna magika, který byl uveden v rámci Pražského jara. Účinkoval také v řadě filmově zpracovaných muzikálů – Petr a Lucie (bratr Petra), Alena (Tomáš) a Kvaska. Zatím asi nejvýznamnější byla pro něj role Listonoše v Dobře placené procházce, která byla uvedena v sezóně 2006/2007 v Národním divadle v Praze. Na jevišti Národního divadle se objevil také ve hře Babička. Spolupracuje se známými orchestry (Český národní symfonický orchestr a Komorní filharmonie Pardubice) a Jakub Šafr Trio ve složení Jakub Šafr, Rudolf Musil a Petr Pospíšil. V současné době jej můžete vídat v Semaforu (Dal si růži do polívky, Lysistrata, Kytice), Divadle Bez zábradlí (Cikáni jdou do nebe), Kalichu (Tajemství) a Divadlení společnosti Júlie Jurištové. Do budoucna plánuje vydat své vlastní album, ale jak sám říká: „všechno má svůj čas.“ Mimo divadelní prkna je Petr vášnivým rybářem a svému koníčku se věnuje už 25 let.

Autor: Veronika Michálková (Mimo Rámec)